2018

Terug van Slovenië

We zijn al weer een week terug van onze Slovenian-Tour. Het was gewelding. Met het ensemble, de partners en 5 Oberkrainerfans. We hadden een appartement gehuurd in Kupljenik, zo’n 5 km van Bled. Op maandag was er iedereen en hebben voor ‘s-avonds een Hollandse avond georganiseerd. Hollands eten, Hollandse muziek en Hollandse klompen. We hadden Iza en Lojze uitgenodigd, de gastheer en gastvrouw van het appartement. 

Lojze, voormalig accordeonist bij Hauskapelle Avsenik en Die jungen Original Oberkrainer heeft sinds 2 jaar weer een eigen Oberkrainer ensemble. Voor ons had hij op dinsdag een Oberkraineravond georganiseerd. Geweldig om te zien en te horen hoe Slovenen de Oberkrainer muziek spelen en brengen.

Woensdag was het onze beurt om te spelen en wel bij restaurant Draga in Begunje. Dit had Lojze geregeld. Wij kregen van de chef van het restaurant Avsenik geen toestemming om in de pauze van de Hauskapelle Avsenik te spelen op vrijdagavond.

Donderdag speelden wij bij het restaurant Milka in Kranjska Gora. Het verschil met het optreden van woensdag was dat iedereen met meer ontspanning speelden. Toch de plankenkoorts om voor het eerst in Slovenië te spelen, we zullen het nooit weten.

Op vrijdag hadden we de avond in Begunje bij Avsenik met de Hauskapelle Avsenik. Wat een verschil met de Hauskapelle Avsenik van pakweg 10 jaar geleden toen de lol en spontaniteit ervan afspatte. Nu stond daar een ensemble wat perfect speelde maar waar de plichtmatigheid van afdroop. Je merkte het ook aan het publiek. Wij vonden het spontane optreden op dinsdagavond van Lojze, waar weleens een vals nootje viel, stukken beter. Daar straalde tenminste het plezier in muziek maken vanaf.

Jammer maar de week zat er de volgende dag alweer op en keerden we weer terug naar Nederland. Een geweldige week die volgens velen voor herhaling vatbaar is.

 

 

Een nieuw jaar, een nieuwe site

De vorige site was al 10 jaar in de lucht en bleek verouderd te zijn, volgens de experts. Frank een van de experts heeft in enkele weken een nieuwe moderne site gebouwd. Graag reacties op de nieuwe site, de oude is nog niet weggegooid, dus houdt u niet in. Suggesties, nieuwe stukjes, nieuw item, alles is welkom.

 

SLOVENIAN TOUR

2018 is nog maar amper begonnen of we hebben al een hele mooie uitdaging. Eind april vertrekken we naar Slovenië met de hele groep. We gaan vakantie vieren maar hebben ook een uitnodiging gekregen om tijdens het optreden van de Hauskapelle Avsenik op vrijdagavond 4 mei enkele nummers te spelen. Dit is voor ons een hele eer, om in het Mekka van de Oberkrainer muziek te mogen spelen.

Hauskapelle Avsenik

Zaal bij Avsenik in Begunje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *