2019

Wij vieren ons 15 jarig jubileum

Dit jaar bestaan we alweer 15 jaar en dat vieren we met onze fans met een reis naar Slovenië het land van de Oberkrainermuziek. We vertrekken, bij voldoende deelname, op 18 april en zijn weer terug op 24 april. Tijdens deze dagen gaan we naar Ljubljana, de Vintgarkloof, Bled en het geboortedorp van Slavko Avsenik Begunje en geven wij een concert.

Heeft u belangstelling of wenst u meer informatie kunt u contact opnemen met Huub Smolders  per email info@huubsmolders.nl

Officiële optreden van Els 

Gelukt

Sinds enkele weken hebben we een nieuwe zangeres. Het is Els van Aken uit Westerhoven. Els heeft het concert van 16 juni met het Lavenkoor al meegedaan. De reacties waren uitermate positief. Op 21 juli bij Malbroos in Achel is het volgende concert voor Els.

Wij zijn op zoek naar een zangeres

Enkele dagen geleden heeft Riek aangegeven te stoppen bij ons ensemble. Wij willen Riek bedanken voor haar inzet de afgelopen 10 jaar.

Dit betekent dat wij op zoek gaan naar een andere zangeres. Heb je zin, belangstelling, heb je altijd solo in een orkest willen zingen is dit je kans. Denk je nu wat moet ik tussen al die mannen, je mag natuurlijk ook met z’n tweeën komen.

2018

Terug van Slovenië

We zijn al weer een week terug van onze Slovenian-Tour. Het was gewelding. Met het ensemble, de partners en 5 Oberkrainerfans. We hadden een appartement gehuurd in Kupljenik, zo’n 5 km van Bled. Op maandag was er iedereen en hebben voor ‘s-avonds een Hollandse avond georganiseerd. Hollands eten, Hollandse muziek en Hollandse klompen. We hadden Iza en Lojze uitgenodigd, de gastheer en gastvrouw van het appartement. 

Lojze, voormalig accordeonist bij Hauskapelle Avsenik en Die jungen Original Oberkrainer heeft sinds 2 jaar weer een eigen Oberkrainer ensemble. Voor ons had hij op dinsdag een Oberkraineravond georganiseerd. Geweldig om te zien en te horen hoe Slovenen de Oberkrainer muziek spelen en brengen.

Woensdag was het onze beurt om te spelen en wel bij restaurant Draga in Begunje. Dit had Lojze geregeld. Wij kregen van de chef van het restaurant Avsenik geen toestemming om in de pauze van de Hauskapelle Avsenik te spelen op vrijdagavond.

Donderdag speelden wij bij het restaurant Milka in Kranjska Gora. Het verschil met het optreden van woensdag was dat iedereen met meer ontspanning speelden. Toch de plankenkoorts om voor het eerst in Slovenië te spelen, we zullen het nooit weten.

Op vrijdag hadden we de avond in Begunje bij Avsenik met de Hauskapelle Avsenik. Wat een verschil met de Hauskapelle Avsenik van pakweg 10 jaar geleden toen de lol en spontaniteit ervan afspatte. Nu stond daar een ensemble wat perfect speelde maar waar de plichtmatigheid van afdroop. Je merkte het ook aan het publiek. Wij vonden het spontane optreden op dinsdagavond van Lojze, waar weleens een vals nootje viel, stukken beter. Daar straalde tenminste het plezier in muziek maken vanaf.

Jammer maar de week zat er de volgende dag alweer op en keerden we weer terug naar Nederland. Een geweldige week die volgens velen voor herhaling vatbaar is.

 

 

Een nieuw jaar, een nieuwe site

De vorige site was al 10 jaar in de lucht en bleek verouderd te zijn, volgens de experts. Frank een van de experts heeft in enkele weken een nieuwe moderne site gebouwd. Graag reacties op de nieuwe site, de oude is nog niet weggegooid, dus houdt u niet in. Suggesties, nieuwe stukjes, nieuw item, alles is welkom.

 

SLOVENIAN TOUR

2018 is nog maar amper begonnen of we hebben al een hele mooie uitdaging. Eind april vertrekken we naar Slovenië met de hele groep. We gaan vakantie vieren maar hebben ook een uitnodiging gekregen om tijdens het optreden van de Hauskapelle Avsenik op vrijdagavond 4 mei enkele nummers te spelen. Dit is voor ons een hele eer, om in het Mekka van de Oberkrainer muziek te mogen spelen.

Hauskapelle Avsenik

Zaal bij Avsenik in Begunje

2017

Afgelopen woensdag, tijdens de repetitie, werd ons een leuke maar opmerkelijke vraag gesteld.

Of wij wilde meewerken aan een afstudeerproject Fotografie aan de Kunstacademie van Lommel, Belgie. Op woensdagavond 15 november staan wij in klederdracht en instrument te poseren. Zal een hele leuke ervaring worden en misschien mogen wij enkele foto’gebruiken voor op onze site

We zijn het nieuwe jaar weer heel goed begonnen met een optreden in het Cultureelcentrum “de Hofnar” te Valkenswaard. Daar hadden we ook een hele specifieke premiere. Als het mogelijk is spelen we voortaan met een hele mooie achtergrond. We hebben van een foto van het meer bij Jezersko uit Slovenie een doek laten printen van 5 bij 2.5 m. Tijdens het optreden kregen we van het publiek hele mooie reacties over het doek.

2016

Ensemble Begunje bestond in 2015 deset let oftewel 10 jaar. Om dat te vieren en een blijvende herinnering wilden wij een CD opnemen. We wilden ook een goed beeld van ons ensemble. Dat betekende geen opname in een studio waar alle oneffenheden feilloos gecorrigeerd worden maar een CD live opgenomen. De opnamen zijn gemaakt bij Huub in de showroom met de apparatuur die wij als ensemble ter beschikking hebben. Het resultaat van de CD mag er wezen,14 heerlijke nummers die spontaan opgenomen zijn. Dus geen uren en weken lange repetities voorafgaand aan de opnamen. Nee gewoon spontaan.
Op 22 mei is de verkoop van de CD begonnen. Elk optreden hebben we de CD bij ons. Mocht u belandstelling hebben, de CD kost 10 Euro

Via Riek krijgen we vaak te horen dat er in ’t Centrum steeds meer de vraag komt wanneer wij weer een optreden verzorgen. Het zijn altijd fijne en gezellige optredens op zondagmiddag in Westerhoven en het is er altijd druk. Om aan deze wensen te voldoen hebben we besloten dat we gaan proberen om 1 keer per 2 maanden een optreden bij ’t Centrum te verzorgen. De eerste 2 optredens hebben we gepland op zondag 22 mei en 3 juli. Aanvang steeds om 13.30 uur.
Via de mail krijgen de fans hiervan ook bericht. Ook staan de optredens vermeld onder concerten. Wilt u ook een bericht ontvangen stuur dan een mail zodat u in ons bestand van fans wordt opgenomen.